to mt5 support , bug news releases mt5 (1940+)

To add comments, please log in or register
zemo
307
zemo  

to mt5 support , bug with news beta releases mt5 (1943)

when using the back test if you press play button, and after a few seconds you press "pause" and press PLAY again

the "pause button"  comes gray (and you cannot press pause again..) and the  backtest cannot be paused anymore in that session

you have to close "backtest" and try again..

this bug was introduced in 1942 and 1943 releases (I think...)

I'm using windows 10 with mt5 build 1943...

bug


2018.11.08 09:58:08.425 Terminal MetaTrader 5 Terminal x64 build 1943 started (XP Investimentos CCTVM S/A)

2018.11.08 09:58:08.426 Terminal Windows 10 (build 17134) x64, IE 11, UAC, AMD FX-8320E Eight-Core Processor , Memory: 2225 / 4093 Mb, Disk: 197 / 298 Gb, GMT-3


Files:
Snap1.png 21 kb
Di Wan
435
Di Wan  
There are much more bugs in this new release, you will have problem with copyrates, SeriesInfoInteger,CopyTime .... And double / int function calculation...etc. And the strange things is that it do not happen at beginning, but after several hours to got the problem in random, a huge  mess for this release... Several EA that I have been running stable for several years are working very strangely from this release..  Very busy on finding alternative solution these days!
zemo
307
zemo  

Since new releases (april-2018)...  

windows 10 64 bits stop optimizing tick with metatrader5... if I use OHLC no problem, but this is very weak to backtest

and the same machine while optimizing using "tick" in the same instalation of mt5 works fine with windows 7 64 bits...
no hangs using optimization or backtesting with "TICK".

but in windows 10 64 bits.. my amd fx 8 cores hangs 100% my windows while optimizing "tick"... with more than 20 days in backtesting or optimization...

very bad releases for mt5 since april /2018 with windows 10...

the multi thread of mt5 of this news releases are problematic to windows 10 oficial will all updates installed.. (creators update)

for old windows 7 works fine... no problem with muti threads optimization

zemo
307
zemo  
the new release today beta 1943 still with the bug in the "pause" button..   lol  is like a hell
Marco vd Heijden
Moderator
8431
Marco vd Heijden  

Hello @zemo  this happens when you have set the speed slider too fast.

If you slide the speed down a bit it will come back to normal.

Gustavo Hennemann
266
Gustavo Hennemann  
The big question is: if I recompile my EAs in the new releases (1943 or 1944) will solve the problems I'm facing with compilation 1881?
Alain Verleyen
36648
Alain Verleyen  
Gustavo Hennemann:
The big question is: if I recompile my EAs in the new releases (1943 or 1944) will solve the problems I'm facing with compilation 1881?
What compilation problems with 1881 ?
Gustavo Hennemann
266
Gustavo Hennemann  
Alain Verleyen:
What compilation problems with 1881 ?

A lot of "Access violation", EAs compiled in build 1881 have these issues.

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page5#comment_9187144 (relation to build 1932)

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page6#comment_9214570 (relation to build 1935)

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page7#comment_9265583 (relation to build 1940)

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page8#comment_9275046  (relation to build 1940 back test)

I tested in build 1943 and the problem still there.

I'm facing the exact same problems since build 1930. It occurs also in the back test.
New MetaTrader 5 platform build 1930: Floating window charts and .Net libraries in MQL5
New MetaTrader 5 platform build 1930: Floating window charts and .Net libraries in MQL5
  • 2018.10.29
  • www.mql5.com
The updated version of the MetaTrader 5 platform will be released on October 26, 2018...
Alain Verleyen
36648
Alain Verleyen  
Gustavo Hennemann:

A lot of "Access violation", EAs compiled in build 1881 have these issues.

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page5#comment_9187144 (relation to build 1932)

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page6#comment_9214570 (relation to build 1935)

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page7#comment_9265583 (relation to build 1940)

https://www.mql5.com/en/forum/285632/page8#comment_9275046  (relation to build 1940 back test)

I tested in build 1943 and the problem still there.

I'm facing the exact same problems since build 1930. It occurs also in the back test.
Yeah...it's reported already but nothing new up to now (last beta is 1945).
To add comments, please log in or register