VPS

To add comments, please log in or register
michaelfx1980
139
michaelfx1980  

Hello friends!

Can any one suggest should we use VPS or Vitual Hosting?

Which VPS do you recommend?

Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  
michaelfx1980:

Hello friends!

Can any one suggest should we use VPS or Vitual Hosting?

Which VPS do you recommend?

Promotion of the exterbal service is prohibited on the forum.

As to MQL5 VPS so please find some information below.

Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  

How to subscribe to VPS

Forum on trading, automated trading systems and testing trading strategies

missing signal trades

Eleni Anna Branou, 2017.04.10 09:50

Hello Nashy, below are the steps for implementing MQL5 integrated VPS:

1. Go to your account details in the Navigator window of your MT4 platform, right click in your account number or name and select the option Register a Virtual Server.

2. In the Virtual Hosting Wizard window that opens, the VPS with the lower Ping, ms value is presented automatically.

 


 

3. Select your payment plan for 1, 3, 6 or 12 months and click Next.

4. Tick the: I agree to the virtual hosting service rules and the auto renewal option below (if you want) and click Next. 




5. Complete your payment for the VPS Service

6. In the next window, tick the Migrate signal: account and settings option, click End and you are done.




Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  

What happens to EA if I shut computer down!
https://www.mql5.com/en/forum/221357#comment_6131963 

Forum on trading, automated trading systems and testing trading strategies

What happens to EA if I shut computer down!

Kiran Kumar Balloru Madhava, 2017.11.30 04:45

It is advisable to run the EAs in VPS. Cost of VPS starts with around $10 a month.  If you are running the EA in your computer and if you shut down the computer, EA will stop working. No new trades will be placed. Exisiting positions will close if stop loss or profit limits are kept. Hope this info helps. forexveda

What happens to EA if I shut computer down!
What happens to EA if I shut computer down!
  • 2017.11.30
  • www.mql5.com
If I turn my computer off will EA still trade, or will it stop? Does the EA get stored in some server? Or is it just on my computer...
Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  

Forum on trading, automated trading systems and testing trading strategies

VPS testing and monitoring

Sergey Golubev, 2017.03.31 09:53

Yes, you can monitor it.

Just watch the following videos here, and the article here: Working with the Virtual Terminal

Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  
How to update/adjust EAs that are hosted on a VPS? - small thread with good information
Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  

Check the latency values of various Servers available for your Broker - 

Forum on trading, automated trading systems and testing trading strategies

Program to check latency between VPS and broker's server

Fernando Carreiro, 2017.10.24 12:06

Just left-click on the Connection Status icon in the bottom right of MetaTrader and you will see a pop-up context menu showing you the latency values of various Servers available for your Broker. Then you can select the fastest one to your liking. You can also re-scan as values may fluctuate.

MetaTrader 4


MetaTrader 5




Sergey Golubev
Moderator
106094
Sergey Golubev  
There are some particularities about VPS (I am talking about MQL5 VPS for MT4 and MT5).
So, if you need more information - check this post.
michaelfx1980
139
michaelfx1980  
Thank you so much
To add comments, please log in or register