New MetaTrader 5 Platform Build 2485: iCustom improvements and overall optimization in MQL5 - page 3

To add comments, please log in or register
Artur Zas
17847
Artur Zas  
Alain Verleyen:

Can't be reproduced. Must have something else at play.


Thanks for checking. I'll test on other brokers.

milad
18
milad  
Please add "as Percent" in Profit column in Trade tab in toolbox for showing amount of profit in percent.
JRFrogman
39
JRFrogman  

Ok, I see an egregious bug. Your Chart functions do NOT work in the debugger. How can I debug my program when using ANY of these functions??? I would think this would have been called out a long time ago.

I asked the forum how to open a chart. That seems easy enough but I couldn't get it to work.

https://www.mql5.com/en/forum/342896

It seemed simple enough. ChartOpen(symbol,period);

Marco thought it worked. Then we determined that it didn't work in the debugger. Here is some code he wrote to test it.


The OS I am using is Windows 7 64 bit Version 6.1 (build 7601: Service Pack 1)

MetaTrader 5 Version 5.00 build 2485 5 June 2020


I really hope you address this issue and do not leave me hanging. It would be a big loss for me to have to ditch this platform and go to the open source libs.

//+------------------------------------------------------------------+
//|                                                    ChartOpen.mq5 |
//|      Copyright 2020, Marco vd Heijden, MetaQuotes Software Corp. |
//|                                             https://www.mql5.com |
//+------------------------------------------------------------------+
#property copyright "Copyright 2020, Marco vd Heijden, MetaQuotes Software Corp."
#property link      "https://www.mql5.com"
#property version   "1.00"

long chartID = ChartOpen(SymbolName(0,1),PERIOD_H2); // this works

//+------------------------------------------------------------------+
//| Expert initialization function                                   |
//+------------------------------------------------------------------+
int OnInit()
{
//---
   long chartID = ChartOpen(SymbolName(0,1),PERIOD_H1); // this works
//---
   return(INIT_SUCCEEDED);
}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Expert deinitialization function                                 |
//+------------------------------------------------------------------+
void OnDeinit(const int reason)
{

}
//+------------------------------------------------------------------+
//| Expert tick function                                             |
//+------------------------------------------------------------------+
void OnTick()
{
}
//+----------------------------------------------------------------
Opening a CChart object in an EA?? How does that work?? Is there more documentation???
Opening a CChart object in an EA?? How does that work?? Is there more documentation???
  • 2020.06.04
  • www.mql5.com
I have been trying to open a chart (CChart) during the "int OnInit()" phase of my EA. It doesn't work...
Daniel Weckhuyzen
208
Daniel Weckhuyzen  

Hi,

I've installed several demo's running on linix Mint. I've discouvered that the "metaeditor" is not able to compile my files on this linux platform. It blocks at a certain percentage and it does not compile to the end.


Regards,


Danny

nicholish en
2678
nicholish en  

I'm experiencing significant lags and freezes in the platform. This is not a new issue since the newer builds but the problem is getting worse.  Here is a comparison from my tradingview pro-exchange feed and the MT5 platform. As you can see after a while of fast market the platform just freezes. For reference this is the only chart up, and there are no indicators or expert advisors running. The problem seems to be at it's worse when the tick chart or DOM is visible. 

lag

Lorentzos Roussos
22642
Lorentzos Roussos  
nicholish en:

I'm experiencing significant lags and freezes in the platform. This is not a new issue since the newer builds but the problem is getting worse.  Here is a comparison from my tradingview pro-exchange feed and the MT5 platform. As you can see after a while of fast market the platform just freezes. For reference this is the only chart up, and there are no indicators or expert advisors running. The problem seems to be at it's worse when the tick chart or DOM is visible. 


I wonder if these ticks go through the OnTick in EA's (when delays occur)

Alain Verleyen
40781
Alain Verleyen  
nicholish en:

I'm experiencing significant lags and freezes in the platform. This is not a new issue since the newer builds but the problem is getting worse.  Here is a comparison from my tradingview pro-exchange feed and the MT5 platform. As you can see after a while of fast market the platform just freezes. For reference this is the only chart up, and there are no indicators or expert advisors running. The problem seems to be at it's worse when the tick chart or DOM is visible. 


I suppose it's build 2485 ?

Is that supposed to be the same history data (timeframe) ? seems very different, but the GIF is too small for me to read.

Can you say which broker/symbol it's is ? I will try to reproduce.

nicholish en
2678
nicholish en  
Lorentzos Roussos:

I wonder if these ticks go through the OnTick in EA's (when delays occur)

There are no indicators or EAs running. This is pure platform with only one symbol in marketwatch, one chart, and nothing else. 

Alain Verleyen:

I suppose it's build 2485 ?

Is that supposed to be the same history data (timeframe) ? seems very different, but the GIF is too small for me to read.

Can you say which broker/symbol it's is ? I will try to reproduce.

EPU20 @ AMP Futures, you'll have to wait for the US session for it to "wake back up". This is on build 2485, but the issue goes back several iterations. I noticed it lagging and freezing so I paid for a Globex CME subscription to verify. Sure enough it's frequently freezing for periods of 1-7 seconds. 

Hardware - Processor Intel(R) Core(TM) i7-8665U CPU @ 1.90GHz, 2112 Mhz, 4 Core(s), 8 Logical Processor(s)

Lorentzos Roussos
22642
Lorentzos Roussos  

MetaEditor on MT5 version 2497 does not allow loging in to mql5 community for utilization of the Cloud Protector.

Windows 10 64bit

Tried with only MetaEditor 5 to connect ,MT5 editor could not connect

Tried with MT4 succesfully connected and MT4 editor succesfully connected ,MT5 editor could not connect 

Tried with MT4 succesfully connected and MT4 editor succesfully connected and Microsoft Edge Succesfully connected , MT5 editor could not connect

Tried to connect with MT5 ,it connects.

Then i open MT5 editor ,try to connect , it disconnects MT5 and MT5 editor could not connect 

Thank you

While you are at it ,your market section is down ,products cannot be uploaded, look in the forums .

Cheers

edit : 

Attempted several things , discovered i must have a storage account in mt5 for the cloud protector ,at least thats the error journal returned.
From there , i get the error invalid login or password which are the same im using to succesfully login here.

edit2 :

tried a new MT5 ,opened up editor ,switched to MT5 terminal ,logged in succesfully ,alt tab to mt5 editor clicked on cloud protector .
Process started , completed and then an error was thrown . 

After that i get disconnected from MT5 too .

note : everything works fine on MT4 

Osiris
1947
Osiris  
nicholish en:

I'm experiencing significant lags and freezes in the platform. This is not a new issue since the newer builds but the problem is getting worse.  Here is a comparison from my tradingview pro-exchange feed and the MT5 platform. As you can see after a while of fast market the platform just freezes. For reference this is the only chart up, and there are no indicators or expert advisors running. The problem seems to be at it's worse when the tick chart or DOM is visible. 



Someone can exploit this and create and arbitrage EA to exploit the lag in pricefeed

To add comments, please log in or register